Πόνος στην πλάτη, αιτίες πόνου, διαθέσιμες θεραπείες

Πόνος στην πλάτη στην οσφυϊκή περιοχή

Το κάτω μέρος της πλάτης πονάει. . . Γλαυρίζει, γυρίζει, πυροβολεί. . . Πόσους όρους έχουν επινοήσει οι άνθρωποι για να αναφέρονται στον πόνο στη μέση. Είναι κατανοητό. Ο πόνος στην πλάτη που έχει εμφανιστεί κάποτε συχνά δεν αφήνει τον ιδιοκτήτη του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στην αρχή σπάνια, και μετά όλο και πιο συχνά θυμίζουν στον εαυτό τους, δεν με αφήνουν να κοιμηθώ, με παρασύρουν με περιοδικές εξάρσεις. Και πολλοί, ακόμη και πολύ νέοι, δέχονται τον πόνο στην πλάτη ως αναπόφευκτο κακό, τα αντίποινα για την καθιστική ζωή, την έλλειψη μυϊκού κορσέ, τη δυσανάλογη σωματική δραστηριότητα.

Δεν προσπαθούν να θεραπεύσουν μια πληγή στην πλάτη, και όταν το κάνουν, τότε επεισοδιακά, τυχαία. Κάποιοι δεν ξέρουν καν την ακριβή τους διάγνωση, ε, πονάει η πλάτη και πονάει, άρα οστεοχονδρωσία, ή ισχιαλγία.

Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση. Υπάρχουν αρκετές ιατρικές καταστάσεις που προκαλούν επώδυνη αντίδραση και περιορισμένη κινητικότητα στο κάτω μέρος της πλάτης.

Γιατί πονάει το κάτω μέρος της πλάτης, αιτίες πόνου

 • Φυσικά οι τραυματισμοί, οι μετατοπίσεις των σπονδύλων, τα διαστρέμματα προηγούνται. Προκαλούν οξύ πόνο με πλήρη αναπηρία στα αρχικά στάδια της νόσου. Ωστόσο, εάν αισθανθείτε πόνο στη μέση και δεν αναζητήσετε βοήθεια και δεν λάβετε μέτρα για να ανακουφίσετε την κατάστασή σας, η ασθένεια γίνεται γρήγορα χρόνια.
 • Η δεύτερη θέση τιμής καταλαμβάνεται από τη συμπίεση του νεύρου κατά τη μετατόπιση των σπονδύλων με το σχηματισμό μεσοσπονδυλικής κήλης.
 • Την τρίτη θέση κατέχει η ήδη αναφερθείσα οστεοχόνδρωση με τις εκφυλιστικές της αλλαγές στον ιστό του χόνδρου.
 • Έπειτα, υπάρχουν όλων των ειδών οι διαταραχές της στάσης - λόρδωση, κύφωση και η ηγετική θέση μεταξύ των κυρτώσεων της σπονδυλικής στήλης - η σκολίωση, η οποία εμφανίζεται τώρα σχεδόν στα παιδιά της πρώτης δημοτικού. Υπάρχει επίσης η νόσος Scheuermann-Mau, στην οποία η νεανική κύφωση σχηματίζεται ήδη από την εφηβεία και σχεδόν φτάνει σε αναπηρία στην ηλικία των 20-25 ετών.
 • Στην πραγματικότητα, ο πόνος στη μέση μπορεί να είναι σύμπτωμα ασθενειών εσωτερικών οργάνων - νεφρών, πυελικών οργάνων.
 • Ο πόνος στην πλάτη είναι συχνός στα τέλη της εγκυμοσύνης, με ταχεία αύξηση βάρους και ορμονικές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας.
 • Η χειρότερη εμφάνιση οσφυαλγίας είναι οι μεταστάσεις στη σπονδυλική στήλη, οι οποίες εμφανίζονται ήδη από το 4ο στάδιο της ανάπτυξης ογκολογικών παθήσεων.

Δεν είναι εύκολο να ανακαλύψετε μόνοι σας τις πραγματικές αιτίες του πόνου στην πλάτη. Λοιπόν, αν υπάρχει κοντά μια σύγχρονη κλινική που να απασχολεί έμπειρους χειροπράκτες, σπονδυλολόγους και να διαθέτει τον κατάλληλο διαγνωστικό εξοπλισμό.

Θεραπεία οσφυαλγίας - μέθοδοι με μια ματιά

Εδώ αρχίζουν τα πιο άβολα. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι και μέθοδοι αντιμετώπισης του πόνου στην πλάτη, αλλά δεν λειτουργούν όλες με τον ίδιο τρόπο. Εδώ μπαίνει ο περιβόητος ανθρώπινος παράγοντας και αυτός ο παράγοντας είναι σημαντικός τόσο από την πλευρά του ασθενούς όσο και από την πλευρά του θεραπευτή (ανεξάρτητα από το πώς λέγεται, υπάρχουν πολλές επιλογές: χειροπράκτης, χειροπράκτης, χειροπράκτης, θεραπευτής μασάζ, σπονδυλολόγος ) .

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη δική τους μέθοδο, τα αγαπημένα τους κόλπα, πιθανούς συνδυασμούς για τη διόρθωση της θέσης των σπονδύλων στην πάσχουσα σπονδυλική μας στήλη. Έχω δει έναν χειροπράκτη να χρησιμοποιεί απότομες κινήσεις για να τοποθετήσει τον λαιμό των ασθενών του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Όμως, παρά τη φαινομενική αποτελεσματικότητα των μεθόδων του, δεν τόλμησα να "του μιλήσω πιο κοντά". Ίσως αυτό είναι μια εκδήλωση δειλίας, δεν θα διαφωνήσω. Αλλά ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω ότι έχω σπονδυλική στήλη, και αυτό είναι απίθανο να πάρω ποτέ αντικατάσταση της σπονδυλικής στήλης.

 • Εκτός από τα μπλοκαρίσματα που περιγράφονται παραπάνω, συχνά προσφέρεται μια μέθοδος έλξης της σπονδυλικής στήλης. Υποβρύχια ή με ειδικά βάρη. Υπάρχει κάτι σε αυτό από την άποψη της κοινής λογικής, αλλά δυστυχώς έχω ακούσει πολλές κριτικές ότι οι βελτιώσεις είναι εξαιρετικά ασήμαντες, δεν συγκρίνονται με το κόστος.
 • Ο επόμενος τρόπος είναι ένα ποιοτικό επαγγελματικό μασάζ.
 • Η χρήση χαπιών και ενέσεων που ανακουφίζουν από τον πόνο είναι ένα προσωρινό μέτρο και η ασθένεια ως τέτοια δεν τους θεραπεύει, σταμάτησαν να παίρνουν φάρμακα που «γελούσαν» και τελείωσαν.
 • Η χειρουργική θεραπεία, κατά κανόνα, είναι μια ακραία περίπτωση, που αξίζει να εξεταστεί με πόνο που δεν υποχωρεί για αρκετούς μήνες, με πλήρη αναπηρία, ακράτεια ούρων και κοπράνων.
 • Η πιο πολλά υποσχόμενη μέθοδος για συχνό πόνο στην πλάτη, στο κάτω μέρος της πλάτης, είναι ένα σύνολο ασκήσεων.

Ωστόσο, πριν αποσαφηνιστεί η διάγνωση, μπορεί να είναι επιβλαβείς σε περίπτωση υπερβολικού ζήλου. Όπως σε κάθε περίπτωση, η θεραπεία της οσφυαλγίας θα πρέπει να εξετάζεται, σταδιακά και με προσοχή στις αποχρώσεις της ευεξίας. Με αυστηρή τήρηση των κανόνων ανύψωσης και μεταφοράς βαρέων φορτίων, εάν χρειάζεται, σωματική εργασία στο σπίτι και στην εργασία.

Και αν είστε επίμονοι και υπομονετικοί, οι βελτιώσεις στην κατάσταση της πλάτης σας δεν θα αργήσουν να έρθουν.