Οστεοχόνδρωση της τραχηλικής περιοχής

Πόνος στην οστεοχονδρωσία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης είναι μια από τις πιο ευαίσθητες στην οστεοχόνδρωση και, δυστυχώς, πολύ συχνά επηρεάζεται από αυτή την ασθένεια. Τα συμπτώματά της, εκτός από τον ίδιο τον πόνο στον αυχένα, μπορεί να περιλαμβάνουν έντονους πονοκεφάλους που σχετίζονται με τσίμπημα της σπονδυλικής αρτηρίας από υπερανάπτυξη οστών στους σπονδύλους. Η αυχενική οστεοχονδρωσία μπορεί να είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τους ηλικιωμένους, αλλά και για τους νέους που ακολουθούν καθιστική και καθιστική ζωή.
Ποια είναι τα αίτια της αυχενικής οστεοχονδρωσίας;

Τα αίτια της αυχενικής οστεοχονδρωσίας είναι τα ίδια με εκείνα ολόκληρης της εκφυλιστικής διαδικασίας της σπονδυλικής στήλης συνολικά: καθιστική ζωή, υποσιτισμός, κληρονομικότητα, καθιστική εργασία, επαγγελματική υπερφόρτωση κ. λπ. Από τους ειδικούς παράγοντες, αξίζει να σημειωθεί η υψηλή κινητικότητα του αυτό το τμήμα της σπονδυλικής στήλης, λόγω του οποίου οι αυχενικοί σπόνδυλοι εκτίθενται σε μεγάλο καθημερινό φορτίο.

Επίσης, πολλά χαρακτηριστικά της αυχενικής οστεοχόνδρωσης σχετίζονται με το γεγονός ότι οι αυχενικοί σπόνδυλοι διαφέρουν στη δομή από τους άλλους και συνδέονται στενά με τα σημαντικά αιμοφόρα αγγεία του λαιμού που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο. Τα αγγεία αυτά ονομάζονται σπονδυλικές αρτηρίες ή πιο απλά σπονδυλικές αρτηρίες. Τρέχουν στις καμάρες των αυχενικών σπονδύλων και μεταφέρουν αίμα απευθείας στην κρανιακή κοιλότητα. Και όταν ο αυχενικός σπόνδυλος επηρεάζεται από οστεοχόνδρωση, η αρτηρία μέσα στον σπόνδυλο μπορεί να τσιμπηθεί, μειώνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Αυτός είναι ένας από τους μηχανισμούς για την εμφάνιση πονοκεφάλων στην αυχενική οστεοχόνδρωση.

Ποια είναι τα στάδια της αυχενικής οστεοχόνδρωσης;

Η οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρή. Το πιο σοβαρό στάδιο της εκφύλισης είναι ένα μεσοσπονδύλιο κάταγμα. Οι κήλες δεν είναι τόσο συχνές στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης όσο στην οσφυϊκή μοίρα, αλλά και πάλι δεν είναι ασυνήθιστες. Πολλοί νέοι αναζητούν ιατρική βοήθεια όταν η μαγνητική τομογραφία ανιχνεύει κήλες, ενώ άλλοι έχουν κήλες κατά τη διαγνωστική διαδικασία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ίδια η κήλη δεν είναι πάντα η αιτία του πόνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν προκαλούνται όλοι οι πόνοι στον αυχένα από οστεοχόνδρωση. Δηλαδή, αυτή η διαδικασία μπορεί να λάβει χώρα, αλλά να μην είναι η αιτία αυτού του συνδρόμου πόνου σε αυτόν τον ασθενή. Πολύ πιο συχνά η αιτία του πόνου είναι το μυοσκελετικό σύνδρομο, ο πυρήνας του οποίου είναι η υπερένταση μικρών τμημάτων των σκελετικών μυών. Για παράδειγμα, αν καθίσουμε στον υπολογιστή για πολλή ώρα, οι τραπεζοειδείς μύες μουδιάζουν σε μονότονη θέση, κάτι που οδηγεί σε σπασμούς και πόνο, που μπορεί να ακτινοβολεί στον λαιμό, το κεφάλι και τα χέρια.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αυχενική οστεοχονδρωσία;

Το μασάζ και η οστεοπάθεια θα βοηθήσουν στη θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Για τη σωστή και ικανή θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε ορισμένα σημαντικά σημεία. Όλα σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με την πρόληψη και τις έγκαιρες επισκέψεις σε γιατρό. Παραθέτουμε τα πιο απαραίτητα μέτρα:

  • Προσεκτική τήρηση των κανόνων εργονομίας, οργάνωση του χώρου εργασίας, σωστό ύψος τραπεζιού, οθόνη στο ύψος των ματιών.
  • Τακτικό ζέσταμα του λαιμού και των χεριών (που συνδέονται στενά με αυτό), τουλάχιστον μία φορά κάθε 1, 5-2 ώρες με καθιστική εργασία, καθημερινές πρωινές ασκήσεις.
  • Τακτικά μαθήματα μασάζ και οστεοπαθητικής, τουλάχιστον κάθε 6 μήνες.

Η λήψη παυσίπονων μπορεί να ξεκινήσει μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού, διαφορετικά μπορείτε απλά να στριμώξετε την ασθένεια, να ανακουφίσετε τα συμπτώματα και να αφήσετε την αιτία της παθολογίας χωρίς επίβλεψη.

Πώς μπορεί η οστεοπαθητική να βοηθήσει στην αυχενική οστεοχονδρωσία;

Η οστεοπαθητική είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας για αυτήν την ασθένεια. Το γεγονός είναι ότι η ανάγκη για χειρωνακτικές διαδικασίες για την οστεοχονδρωσία είναι προφανής σε όλους, αλλά δεν καταλαβαίνουν όλοι πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι αυτοί οι χειρισμοί.

Ορισμένοι χειροπράκτες εξασκούν τεχνικές ακαθάριστης εμπιστοσύνης, μετά από τις οποίες ο ασθενής αισθάνεται ξαφνικά ιδιαίτερα «θετικός», επιτυγχάνεται «φώτιση» στο μυαλό. Αυτή είναι η «μείωση» των σπονδύλων με απίστευτο τσούξιμο και τρομερές τεχνικές ξεκλειδώματος τμήματος κινητήρα που θυμίζουν ασφυξία.

Πρέπει να πούμε ότι όλες αυτές οι ωμές και εξωτερικά όμορφες τεχνικές είναι συχνά ανασφαλείς και δεν έχουν καμία σχέση με την οστεοπαθητική. Το σύστημα των αυχενικών σπονδύλων είναι διατεταγμένο πολύ λεπτά και με ισορροπημένο τρόπο, έτσι ώστε κάθε σημαντική επέμβαση να επηρεάζει όχι μόνο έναν σπόνδυλο, αλλά ολόκληρο τον αυχένα, τη σπονδυλική στήλη, το κεφάλι, τα αιμοφόρα αγγεία κ. λπ.

Ο οστεοπαθητικός εργάζεται πολύ προσεκτικά και απαλά με τον αυχένα, χωρίς τραχιές κινήσεις και ξαφνικούς χειρισμούς. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να σας φαίνεται ότι ο γιατρός δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο, αλλά δεν είναι έτσι. Η βάση της οστεοπαθητικής είναι η λεπτή ευαισθησία των χεριών του γιατρού. Ο οστεοπαθητικός ξέρει πάντα πώς να εξισορροπεί τους μυς, τους συνδέσμους και το οστικό σύστημα χωρίς να το καταστρέφει. Επομένως, η οστεοπαθητική διόρθωση της αυχενικής οστεοχόνδρωσης είναι η πιο επιτυχημένη, ασφαλής και αποτελεσματική.