Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας, τα συμπτώματα και η θεραπεία τους;

Η αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα είναι δύο παθολογίες που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα, δηλαδή τις αρθρώσεις. Η αιτιολογία και η παθογένεση αυτών των ασθενειών είναι διαφορετικές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο: βλάβη στις αρθρώσεις (χόνδρος, μηνίσκος, ενδοαρθρική δομή και κορσές τενόντων-μυών) με φλεγμονή μαλακών ιστών, παραβίαση της ανατομικής δομής και καταστροφή φυσιολογίας .

Ξεχωριστά, αυτές οι παθολογίες αντιπροσωπεύουν: Η αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης διαδικασία στην οποία εμπλέκεται μια συγκεκριμένη ομάδα ενζύμων, σκοπός της οποίας είναι η καταστροφή του συνδετικού ιστού των αρθρώσεων. Η οστεοαρθρίτιδα είναι η καταστροφή των αρθρώσεων, δηλαδή μη αναστρέψιμα φαινόμενα με πλήρη ή μερική παραμόρφωση όλων των αρθρικών συστατικών με περιορισμό στην εμβιομηχανική του οργάνου. Εκτός από τον αποκλεισμό αυτών των παθολογιών και τη διεξαγωγή επαρκούς πρόληψης, πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για την αρθρίτιδα και την αρθρίτιδα, ποια είναι η διαφορά με τη θεραπεία.

Ιδιαιτερότητα, διαφορά και αιτίες

Η διαφορά μεταξύ οστεοαρθρίτιδας και αρθρίτιδας είναι η εξής: η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να εξαλειφθεί με φαρμακευτική αγωγή, η οστεοαρθρίτιδα με φαρμακευτική αγωγή συν χειρουργική επέμβαση και μόνο μετά την εξάλειψη της κύριας αιτίας, όπως συνοδά νοσήματα, μεταβολικές διαταραχές ή τραυματισμοί. Η φλεγμονή των αρθρώσεων ή η αρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί μετά από μηχανικό τραυματισμό, μεγάλες περιόδους βαδίσματος ή κατακόρυφη φόρτιση. Η διαδικασία περιλαμβάνει κάθε άρθρωση (άνω και κάτω άκρα και όλες τις αρθρώσεις που αποτελούν το στήθος και τη σπονδυλική στήλη) με μία μόνο ή ζευγαρωμένη βλάβη. Η φλεγμονή προσελκύει όχι μόνο τα συστατικά της άρθρωσης, αλλά και όλα τα στρώματα των γύρω ιστών, αυτό το γεγονός εξαρτάται από το βάθος της βλάβης. Με ποιοτική θεραπεία, η φλεγμονή εξαλείφεται και ο ιστός του χόνδρου αποκαθίσταται σταδιακά.

Η καταστροφική παθολογία των αρθρώσεων ή η αρθροπάθεια μπορεί να σταματήσει μόνο μετά από θεραπεία της υποκείμενης νόσου ή διόρθωση του μεταβολισμού ή της ορμονικής σύνθεσης. Η ασθένεια συνίσταται σε μερική ή πλήρη τριβή της πλάκας του χόνδρου. Το εκτεθειμένο οστό καλύπτεται με οστεόφυτα, τα οποία προκαλούν βασανιστικό πόνο όταν μετακινούνται. Επιπλέον, η άρθρωση χάνει τις εμβιομηχανικές της ικανότητες, συχνά αυτό φταίει ο ασθενής - προσπαθεί να γλιτώσει την πάσχουσα άρθρωση, η οποία γρήγορα αγκυλώνεται. Αυτό το γεγονός εξηγεί τη διαφορά μεταξύ οστεοαρθρίτιδας και αρθρίτιδας: με την οστεοαρθρίτιδα, η κινητικότητα της άρθρωσης επιστρέφει (εκτός εάν η ανατομική δομή του μυοσκελετικού οργάνου διαταράχθηκε από ένα ατύχημα ή μια μολυσματική-φλεγμονώδη νόσο) και με την οστεοαρθρίτιδα, η φυσιολογική κινητικότητα με βλάβες είναι αποκαταστάθηκε μερικώς πρώτου βαθμού και σε προχωρημένο στάδιο αποκαταστάθηκε μόνο χειρουργικά.

Αιτίες που οδηγούν στην ανάπτυξη αρθρίτιδας και αρθρίτιδας:

 1. Η αρθρίτιδα προκαλείται από: μηχανικούς τραυματισμούς (μώλωπες, χτυπήματα, κατάγματα ανοιχτής και κλειστής φύσης με ή χωρίς τη συμμετοχή μικροβιακής μόλυνσης), συνεχή σωματική δραστηριότητα (τρέξιμο, περπάτημα, άλματα, άρση βαρών) και φυσικοχημικούς παράγοντες (απότομη πτώση της θερμοκρασίας με υποθερμία ή υπερθέρμανση των αρθρώσεων). Οι αλλεργίες και οι δηλητηριάσεις ανήκουν επίσης στην ομάδα των αιτιών που προκαλούν ασθένειες. Στην παιδική ηλικία, η αρθρίτιδα είναι αποτέλεσμα beriberi και μειωμένης ανοσίας, καθώς και συχνών τραυματισμών, ιδιαίτερα των αρθρώσεων των κάτω άκρων.
 2. Η αρθροπάθεια έχει πολλαπλές αιτίες, συγκεκριμένα: κληρονομικές ασθένειες του συνδετικού ιστού, αυξημένο υπόβαθρο αλλεργικών αντιδράσεων, αυτοάνοσες ασθένειες, ρευματικό συστατικό, μεταβολικές διαταραχές, σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοτοξίκωση, χρόνιες παθήσεις του ήπατος και των νεφρών, καθώς και αλλαγές στην ορμονική σύνθεση γυναικών και ανδρών. ορμόνες (οιστρογόνα και ανδρογόνα). Το σάρκωμα ή καρκίνωμα είναι ένα από τα κακοήθη νεοπλάσματα που οδηγούν σε μια καταστροφική διαδικασία στον οστικό ιστό και στις χόνδρινες πλάκες. Η δηλητηρίαση του οργανισμού με τοξίνες ή αυξημένη ακτινοβολία είναι ένας ξεκάθαρος μηχανισμός για την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας.

Σπουδαίος! Μετά από διαγνωστικούς χειρισμούς, γίνεται σαφές πού βρίσκεται η αρθρίτιδα και η αρθροπάθεια, ποια είναι η διαφορά και πώς αντιμετωπίζεται. Οι λαϊκές θεραπείες μπορούν να πνίξουν τη φλεγμονώδη διαδικασία, αλλά η απαλλαγή από την ασθένεια είναι αδύνατη, οπότε συμβουλευτείτε έναν γιατρό!

Συμπτώματα παθήσεων των αρθρώσεων

Κλινικά συμπτώματα: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας;

αρθρίτιδα αρθροπάθεια
Φλεγμονή της άρθρωσης με τοπική ερυθρότητα + οιδηματώδη αύξηση μεγέθους. Οι φλεγμονώδεις διεργασίες επεκτείνονται όχι μόνο στην πάσχουσα περιοχή της άρθρωσης, αλλά και στους περιβάλλοντες μαλακούς ιστούς με παραβίαση του ανατομικού σχεδιασμού των αρθρώσεων.
Σύνδρομο πόνου: Παλλόμενος πόνος κατά το περπάτημα και την ηρεμία. Ο πόνος έχει ποικίλο χαρακτήρα: σφύζει, οξύς και πονάει. Μερικώς μειώνεται με μια συγκεκριμένη στάση.
Προσωρινός περιορισμός της κίνησης (πλήρης ή μερική ακινητοποίηση). Μόνιμος περιορισμός κίνησης. Συν: Χαρακτηριστικές είναι οι ήπιες ή διευκολυντικές διατάξεις. Στο τελευταίο στάδιο της νόσου, η άρθρωση παραλύει τελείως (είναι αδύνατη η χαλάρωση, η κάμψη και η περιστροφή της άρθρωσης).
Αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από την προσβεβλημένη άρθρωση. Η θερμοκρασία πάνω από την άρθρωση είναι φυσιολογική (36, 6 βαθμοί). Όταν καταστρέφεται από μόλυνση ή τσιμπημένα νεύρα, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται στους 37-38 βαθμούς, ειδικά τη νύχτα.
Ανάλογα με την τοποθεσία, πόνος που ακτινοβολεί σε γειτονικά όργανα και συστήματα Χαρακτηρίζεται από ακτινοβολία πόνου.
Με μικροβιακή λοίμωξη, παρατηρείται αυξημένη θερμοκρασία σώματος έως και 38-39 μοίρες. Οι λοιμογόνοι παράγοντες σπάνια ενώνονται.
Η αλλαγή του καιρού δεν επηρεάζει το άρρωστο όργανο. Οι επώδυνες αρθρώσεις αντιδρούν στις καιρικές συνθήκες.
Ο ασθενής έχει πόνο σε μια άρθρωση. Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει πόνο σε πολλές αρθρώσεις ή σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα.

Προσοχή! Όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα φλεγμονής στις αρθρώσεις των δακτύλων, δεν χρειάζεται να υπομείνετε πόνο και να περιμένετε την παραμόρφωση της άρθρωσης - αυτό οδηγεί σε μη αναστρέψιμες διεργασίες με τη μορφή ανατομικών αλλαγών και φυσιολογικών διαταραχών.

Πόνος στο γόνατο σε αρθρίτιδα και αρθρίτιδα

Όταν ρωτήθηκε: «Αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα, ποια είναι η διαφορά στα δάχτυλα; " Υπάρχει μια αξιόπιστη απάντηση: εξασθένηση της λαβής των δακτύλων, μείωση της ευαισθησίας τους και αφόρητος πόνος κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης που δεν υποχωρεί μετά από μια νυχτερινή ανάπαυση. Η θεραπεία είναι αποκλειστικά ιατρική.

Η διαφορά μεταξύ της αρθρίτιδας και της αρθρίτιδας της άρθρωσης του γόνατος είναι η εξής: με την αρθρίτιδα, μετά τη θεραπεία σύμφωνα με το θεραπευτικό σχήμα, η παθολογία εξαλείφεται και η εμβιομηχανική της άρθρωσης αποκαθίσταται μετά την αποκατάσταση. Με την αρθροπάθεια, ανάλογα με τον βαθμό της βλάβης, η εμβιομηχανική υφίσταται μερική αποκατάσταση μόνο μετά από χειρουργική επέμβαση με διόρθωση της δομής της άρθρωσης.

Αυτές οι παθολογίες επηρεάζουν όλες τις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αρθρώσεων των δακτύλων. Αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δακτύλων των ποδιών και των δακτύλων; Τα δάχτυλα στα κάτω άκρα υπόκεινται στις ίδιες αλλαγές όπως στα χέρια: φλεγμονή, πρήξιμο και πόνο. Στην οστεοαρθρίτιδα, οι αρθρώσεις καταστρέφονται και παραμορφώνονται. Το ανατομικό σχήμα αλλάζει, ένας οξύς ή πονεμένος πόνος γίνεται αισθητός με την κίνηση. Είναι δύσκολο να το πατήσεις, μετά από πολύ περπάτημα ο πόνος δεν σταματά. Υποχωρεί μόνο μετά την ένεση ενός αναλγητικού.

Παρόμοια και διαφορετικά γεγονότα

Ομοιότητες κοινών παθολογιών:

 1. Πηγή παθολογίας (αρθρώσεις).
 2. Συμπτώματα με κλινική εικόνα.
 3. διαγνωστικές μελέτες.
 4. προληπτικά μέτρα.
 5. περίοδο ανάρρωσης.
 6. Φαρμακοθεραπεία, άσκηση και φυσιοθεραπεία.
 7. Πρόβλεψη.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα:

αρθρίτιδα αρθροπάθεια
Έχει οξεία και χρόνια πορεία. Χρόνιος εκφυλιστικός χαρακτήρας.
Μια άρθρωση πονάει. Οι αρθρώσεις προσβάλλονται ανά ζεύγη ή συστηματικά.
Το σύνδρομο πόνου εξαφανίζεται εντελώς μετά τη φαρμακευτική θεραπεία και την αποκατάσταση. Ο πόνος θα υπάρχει πάντα και θα υποχωρεί μόνο με μια συγκεκριμένη στάση και τη χορήγηση ισχυρών αναλγητικών.
Και οι ενήλικες και τα παιδιά αρρωσταίνουν. Η παθολογία είναι χαρακτηριστική για ηλικιωμένους ή ασθενείς με χρόνιες παθήσεις που εμφανίζονται με ορμονικές διαταραχές ή αλλαγές στο μεταβολισμό.
Η παθολογία είναι πιο συχνά χαρακτηριστική των αρθρώσεων του αστραγάλου και του αγκώνα. Όλες οι αρθρώσεις επηρεάζονται ταυτόχρονα.
Είναι μια ασθένεια από μόνη της. Είναι συνέπεια ή επιπλοκή χρόνιων συννοσηροτήτων.
Προσωρινός περιορισμός της κίνησης. Μόνιμος περιορισμός της εμβιομηχανικής των αρθρώσεων.
Η ασθένεια έχει μια συγκεκριμένη αιτιολογία - τραύμα ή στρες. Σπάνια εμφανίζεται δηλητηρίαση ή αλλεργία του σώματος. Αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία ή χρόνιες ασθένειες.
Η αποκατάσταση είναι σύντομη χωρίς παροξύνσεις. Η αποκατάσταση είναι μακρά με παροξύνσεις.

Οι ασθενείς συχνά θέτουν στον εαυτό τους το ερώτημα: ποιος γιατρός αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα και την αρθρίτιδα; Με τέτοιες παθολογίες, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν τραυματολόγο, έναν ρευματολόγο (εάν η παθολογία είναι ρευματικής φύσης) ή έναν χειρουργό. Πριν επικοινωνήσετε με τέτοιους γιατρούς, πρέπει να εξεταστείτε από τον θεράποντα ιατρό στην κλινική στον τόπο διαμονής, να πραγματοποιήσετε εργαστηριακές εξετάσεις (γενικές και βιοχημικές), να κάνετε ακτινογραφίες σε τρεις προβολές, μαγνητική τομογραφία και υπολογιστική τομογραφία. Στη συνέχεια, λάβετε μια παραπομπή για περαιτέρω διαβούλευση από ειδικούς σε παθολογίες του μυοσκελετικού συστήματος.

Ιατρικές τακτικές

Όλοι οι ασθενείς που έχουν βρει κάποια συμπτώματα στον εαυτό τους ή έχουν ήδη επιβεβαιωμένη διάγνωση στα χέρια τους αναζητούν πληροφορίες: «Θεραπεία αρθρίτιδας και αρθρίτιδας με φάρμακα». Αυτή είναι η σωστή τακτική, αλλά η θεραπεία πρέπει να συνταγογραφείται μόνο από τον θεράποντα ιατρό και υπό την αυστηρή επίβλεψή του.

Αρθρίτιδα - Θεραπεία

Οι θεραπευτικές τακτικές ξεκινούν μετά από ενδελεχή όργανο και εργαστηριακή μελέτη. Εξαρτάται από τη μορφή και το στάδιο της παθολογίας, επομένως η μέθοδος θεραπείας επιλέγεται μεμονωμένα, και συγκεκριμένα:

 1. αναλγητικά φάρμακα από μηλίτη σε φάρμακα της ναρκωτικής ομάδας, ανάλογα με την ένταση του πόνου.
 2. μη στεροειδή φάρμακα?
 3. Συνταγογραφούνται φάρμακα της ομάδας COX1 ή COX2 (μη εκλεκτικοί αναστολείς ενζύμων).
 4. αντισπασμωδικά?
 5. Μυοχαλαρωτικά?
 6. χονδροπροστατευτικά?
 7. Βιταμίνες: Β12, Β1, Β6, Α, D, PP;
 8. Αντιοξειδωτικά: Βιταμίνη C;
 9. φάρμακα που αυξάνουν την ανοσία.
 10. απευαισθητοποιητές?
 11. Μασάζ και θεραπεία άσκησης.

Η μείωση της σωματικής δραστηριότητας, ο αποκλεισμός της υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού και πιπεριού, τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα, αλκοόλ + κάπνισμα αποτελούν αναπόσπαστα μέρη της θεραπευτικής θεραπείας. Με διαβήτη - ακολουθήστε αυστηρά μια δίαιτα και λάβετε φάρμακα που ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου.

Σπουδαίος! Για την αποτελεσματική θεραπεία της αρθρίτιδας οποιασδήποτε αιτιολογίας (συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της ρευματοειδούς αρθρίτιδας), συνιστάται η λήψη βιταμινών. Περιέχει συγκεκριμένη δόση Β1, Β6 και Β12.

Ποια είναι η ουσία της αποτελεσματικότητας των βιταμινών Β1, Β6 και Β12 στη θεραπεία της αρθρίτιδας; Η θειαμίνη ανακουφίζει από τον πόνο μειώνοντας τη νευρική διεγερσιμότητα. Πυριδοξίνη - διεγείρει τα σφιγγολιπίδια των νευρικών ινών και αυξάνει τον μεταβολισμό του μυοσκελετικού συστήματος, βελτιώνοντας τον μεταβολισμό των συστατικών αμινοξέων. Κυανοκοβαλαμίνη: δρα στους νευρώνες του εγκεφάλου, βελτιώνει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Οστεοαρθρίτιδα - θεραπεία

Πόνος στα πόδια σε αρθρίτιδα και αρθρίτιδα

Στο καθιερωμένο σχήμα για τη θεραπεία της αρθρίτιδας προστίθενται αρκετά σημεία και συγκεκριμένα:

 1. ισχυρά αναλγητικά για την ανακούφιση του πόνου.
 2. κορτικοστεροειδή φάρμακα?
 3. αποκλεισμός νοβοκαΐνης?
 4. ενδοαρθρικές ενέσεις φαρμάκων που αποκαθιστούν τον ιστό του χόνδρου.

Η χειρουργική επέμβαση είναι η καλύτερη επιλογή θεραπείας. Πρώτον, αυτή η μέθοδος θεραπείας εξαλείφει τα καταστροφικά συστατικά της άρθρωσης, αυξάνοντας τεχνητά την ουσία που αντικαθιστά τον χόνδρο. Δεύτερον, γίνεται αρθροπλαστική της πάσχουσας άρθρωσης. Η περίοδος αποκατάστασης μετά την επέμβαση εξαρτάται από τον όγκο της μετεγχειρητικής ζώνης και τις επιμέρους φυσιολογικές δυνατότητες του σώματος.

Και για τις δύο παθολογίες συνιστάται τοπική θεραπεία με αλοιφές + τζελ με βάση παυσίπονα, ορμόνες και χονδροπροστατευτικά. Δεν χρειάζεται να αναρωτηθείτε την ερώτηση "Αρθρίτιδα και αρθρίτιδα, ποια είναι η διαφορά από τη θεραπεία των αλοιφών" - αυτά τα φάρμακα συνταγογραφούνται και για τις δύο ασθένειες.

Λαϊκές θεραπείες για την αρθρίτιδα και την αρθρίτιδα

Μόλις μια άρθρωση φλεγμονή, όλοι αρχίζουν να αναζητούν πληροφορίες: αρθρίτιδα και αρθρίτιδα, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της θεραπείας με λαϊκές θεραπείες. Η αρθρίτιδα ή η αρθρίτιδα σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε ορισμένες λαϊκές θεραπείες στο θεραπευτικό σχήμα. Αλλά! Αυτές οι θεραπευτικές ουσίες χρησιμοποιούνται μόνο παράλληλα με τη σύνθετη θεραπεία. Είναι σε θέση να εξαλείψουν τον πόνο και να μειώσουν τη φλεγμονή. Η παραδοσιακή ιατρική είναι αδύναμη να εξαλείψει εντελώς την ασθένεια.

 1. Βάμμα πρόπολης: Διαλύουμε 50 γραμμάρια πρόπολης σε 100 ml βότκα και αφήνουμε για μια εβδομάδα. Τρίψτε το βάμμα στις πονεμένες αρθρώσεις 3-5 φορές την ημέρα. Η πορεία της θεραπείας μέχρι την πλήρη ανάρρωση.
 2. Βάμμα σκόρδου: περάστε 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο από μηχανή κοπής κρέατος, προσθέστε μια κουταλιά μέλι και 50 ml καθαρό οινόπνευμα. Επιμείνετε 10 ημέρες. Τρίψτε τα επώδυνα σημεία 2 φορές την ημέρα. Αφού τρίψετε, βάζετε από πάνω ένα σακουλάκι και αφήνετε για μια ώρα.
 3. Καυκάσιος ελλέβορος: μια κουταλιά σκόνη ελλεβόρου + μια κουταλιά μέλι μέλισσας + μια κουταλιά μουστάρδα σε σκόνη και λιωμένο λαρδί. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό και σκοτεινό μέρος για 10 μέρες. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ως αλοιφή.
 4. Μπουμπούκια σημύδας: Ρίξτε 200 g ξηρής σκόνης μπουμπουκιών σημύδας σε 0, 5 λίτρα βραστό νερό και επιμείνετε για μια μέρα. Συνιστάται να πίνετε 50 ml μία ή δύο φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
 5. Βάμμα ρίζας κολλιτσίδας: η θρυμματισμένη ρίζα χύνεται με ένα λίτρο βότκας, η οποία εγχέεται για ένα μήνα. Αυτό το βάμμα σκουπίζει τις αρθρώσεις.

πρόληψη

Τα προληπτικά μέτρα στοχεύουν στη διατήρηση της στιβάδας του χόνδρου και της λειτουργικότητας της άρθρωσης δια βίου. Για να το κάνετε αυτό, προχωρήστε ως εξής:

 • Σκεφτείτε μια θρεπτική διατροφή, αποκλείοντας τηγανητά, λιπαρά + πιπεράτα και αλμυρά, αλκοόλ + νικοτίνη.
 • Χρησιμοποιήστε φυσικά χονδροπροστατευτικά σε μορφή ζελέ και ζελέ.
 • Να εξετάζεται συνεχώς.
 • Αποφύγετε τη βαριά σωματική άσκηση.
 • Να είστε προσεκτικοί εκτός από τραυματισμούς στις αρθρώσεις.
 • Κάντε πρωινές ασκήσεις, τρέξτε, κολυμπήστε.
 • Εκτελέστε καθημερινές ασκήσεις για τις αρθρώσεις των άκρων.
 • Πίνετε βιταμίνες συνεχώς.
 • Για πρόληψη, λαμβάνετε χονδροπροστατευτικά, ασβέστιο, κάλιο και άλλα μέταλλα μία φορά κάθε έξι μήνες.
 • Μετά από διάστρεμμα αρθρώσεων ή μηχανικούς τραυματισμούς, ζητήστε από γιατρό να σας αξιολογήσει.

Η οστεοαρθρίτιδα και η αρθρίτιδα είναι σχετικές ασθένειες, επομένως όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι είναι η αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα και ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τι πρέπει να θεραπεύσει. Και οι δύο παθολογίες δεν μπορούν να θεραπευτούν πλήρως, ειδικά η αρθροπάθεια, η οποία οδηγεί σε ακινησία των αρθρώσεων. Ωστόσο, η έγκαιρη θεραπεία θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αναπηρίες και να ζήσετε μια πλήρη ζωή. Και πρέπει να θυμόμαστε ότι οι λαϊκές θεραπείες δεν είναι οι κύριες, αλλά οι βοηθητικές, οι οποίες μετά από σύνθετη θεραπεία έχουν τα πλεονεκτήματά τους.