Τι να κάνετε αν πονάνε οι αρθρώσεις ολόκληρου του σώματος;

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα κοινό πρόβλημα. Το ερώτημα με τι συνδέεται και πώς να απαλλαγούμε από αυτό ενοχλεί τους ανθρώπους εδώ και πολύ καιρό. Η επιστημονική γνώση κατέστησε δυνατή την επιτυχή καταπολέμηση των παθολογιών και την παράταση της ζωής των αρθρώσεων.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις αιτίες και τη θεραπεία του έντονου πόνου στις μικρές αρθρώσεις των χεριών και των ποδιών, τι να κάνετε εάν πονάνε όλες οι αρθρώσεις του σώματος και πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο στους μύες και τα οστά.

Αιτίες πόνου

Γιατί πονάνε οι αρθρώσεις μου; Οι αιτίες του πόνου στις αρθρώσεις μπορεί να είναι οι εξής:

Η αθλητική υπερφόρτωση είναι μία από τις αιτίες του πόνου στις αρθρώσεις
 • σε περίπτωση τραυματισμών (εξαρθρήματα, διαστρέμματα συνδέσμων ή τενόντων, κατάγματα, μικροτραύματα); Ο πόνος κατά τη διάρκεια του τραυματισμού πονάει, τραβάει, πυροβολεί, που ενοχλεί το θύμα ακόμα και σε ηρεμία.
 • σωματική υπερφόρτωση (αθλητισμός ή βιομηχανία); Η συνεχής σωματική υπερφόρτωση οδηγεί σε μικροβλάβες στους μύες και στον συνδετικό ιστό. Οι αρθρώσεις φθείρονται πρόωρα, οδηγώντας σε εκφυλιστικές ασθένειες.
 • Παθολογίες των αρθρώσεων.

Οι πιο συχνές παθήσεις των αρθρώσεων σχετίζονται με βλάβη του συνδετικού ιστού, καταστροφή χόνδρου, μειωμένη οστική πυκνότητα, μολυσματικές διεργασίες και μεταβολικές διαταραχές. Οι ασθένειες που προκαλούνται από αναπτυξιακές διαταραχές (δυσπλασία, συγγενές εξάρθρημα ή υπεξάρθρημα, συγγενείς φλεγμονώδεις-εκφυλιστικές διεργασίες) είναι αρκετά σπάνιες. Θα εξετάσουμε μόνο επίκτητες ασθένειες.

αρθροπάθεια

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική νόσος που σχετίζεται με μείωση της οστικής πυκνότητας.Οι ηλικιωμένοι, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση και τα άτομα με μεταβολικές διαταραχές προσβάλλονται συχνότερα.

Το σύνδρομο πόνου αναπτύσσεται αργά, αυξάνεται σταδιακά, αυξάνεται η δύναμή του και ο πόνος είναι ενοχλητικός ακόμα και σε ηρεμία.Τις περισσότερες φορές, η αρχική ανάπτυξη της αρθροπάθειας είναι η απάντηση στο ερώτημα γιατί τα γόνατα πονάνε από το κρύο. Η ασθένεια είναι μη αναστρέψιμη, επομένως η θεραπεία της στοχεύει στην πρόληψη περαιτέρω οστικής καταστροφής και στην ανάπτυξη παραμόρφωσης της άρθρωσης.

αρθρίτιδα

Έχει πολλές ποικιλίες.Επηρεάζει τον συνδετικό ιστό της άρθρωσης.Ο πόνος μπορεί να αυξηθεί σταδιακά ή να αναπτυχθεί γρήγορα μέσα σε λίγες ημέρες. Οι αρθρώσεις διογκώνονται, το δέρμα κοκκινίζει και ο ιστός της άρθρωσης αισθάνεται ζεστός.

Η θεραπεία της νόσου εξαρτάται από την αιτία. Εάν πρόκειται για λοίμωξη - αντιφλεγμονώδη ή αντιβιοτικά, σε αυτοάνοσα νοσήματα, στη ρευματοειδή αρθρίτιδα - ανοσοκατασταλτικά, σε ουρική αρθρίτιδα, απαιτείται δίαιτα εκτός από τη λήψη ΜΣΑΦ.

Τα παράπονα των ασθενών σχετικά με το γιατί οι αρθρώσεις ολόκληρου του σώματος πονάνε τη νύχτα την ίδια στιγμή μπορεί να είναι σημάδι μιας επιθετικής μορφής ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή προάγγελός της. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί να είναι σημάδι σοβαρής σωματικής κόπωσης.

Χρόνιοι ρευματισμοί

Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να προκληθεί από χρόνιους ρευματισμούς

Οι χρόνιοι ρευματισμοί μπορεί να διαρκέσουν χρόνια και να επηρεάσουν τα εσωτερικά όργανα.Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στις αρθρώσεις που εμφανίζεται κατά καιρούς και συνοδεύεται από οίδημα και αυξημένη θερμοκρασία σώματος.

Οι βλάβες των αρθρώσεων που προκαλούνται από την ουρική αρθρίτιδα συνοδεύονται από μεταβολικές διαταραχές και συσσώρευση ουρικού οξέος στις αρθρώσεις.Πόνος εμφανίζεται κατά καιρούς σε μικρές αρθρώσεις(χέρια, μεγάλο δάχτυλο του ποδιού).

Ο πόνος είναι πιεστικός και σφύζει και ενοχλεί τη νύχτα.Στη χρόνια μορφή, μπορεί να σχηματιστούν εξογκώματα– Συσσώρευση ουρικού οξέος στην περιοχή της άρθρωσης.

Εάν αρχίζει να πονάει ολόκληρη η σπονδυλική σας στήλη, μπορεί να είναι σημάδι ασθενειών όπως:

 • Οστεοχόνδρωση με βλάβη στους μεσοσπονδύλιους δίσκους.
 • σπονδύλωση?
 • μολυσματικές βλάβες της σπονδυλικής στήλης, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης.
 • Το άγχος ως ψυχοσωματική αντίδραση σε ένα ερεθιστικό είναι η απάντηση στο ερώτημα: «Μπορούν να πονέσουν οι αρθρώσεις λόγω νευρικότητας; »"

Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις το πρωί; Για να διορθωθεί το πρόβλημα, πρέπει να προσδιοριστεί η αιτία. Μπορεί να είναι:

 • αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, η οποία επηρεάζει τις μεγάλες αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη.
 • παραμορφωτική αρθροπάθεια?
 • Σύντηξη οστού, χόνδρου ή ινώδους ιστού μετά από τραυματισμό.
 • οστεοχονδρωσις?
 • Θυλακίτιδα, τενοκολπίτιδα.

Διαφορετικοί λόγοι

Τα συμπτώματα των παθήσεων των τενόντων είναι παρόμοια με την οστεοαρθρίτιδα. Διαφέρουν στο ότι με την οστεοαρθρίτιδα ο πόνος μπορεί να γίνει αισθητός σε ηρεμία και με ασθένειες των τενόντων γίνεται αντιληπτός μόνο όταν οι μύες είναι υπό τάση.

Μια απόφραξη ή ένα τσιμπημένο νεύρο προκαλεί επίσης πόνο παρόμοιο με αυτόν της οστεοαρθρίτιδας. Αλλά ο πόνος εμφανίζεται ξαφνικά και εμποδίζει σοβαρά την κίνηση στην άρθρωση.

Οι αγγειακές παθήσεις παρατηρούνται συχνότερα στις αρθρώσεις του ώμου και του γόνατος. Σχετίζονται με αγγειακούς σπασμούς ή μειωμένη παροχή αίματος. Αυτό είναι κοινό στους εφήβους και οφείλεται στο ότι η ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων συμβαίνει πιο αργά από την ανάπτυξη των οστών.

Ο πόνος είναι συμμετρικός και μοιάζει με «στρίψιμο» ή «πόνο». Με την αύξηση της ηλικίας, μεταξύ 18 και 20 ετών, ο πόνος εξαφανίζεται.

διάγνωση

Η ακριβής διάγνωση των παθήσεων των αρθρώσεων είναι το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία.

Η γενική εξέταση και η ψηλάφηση επιτρέπουν την εκτίμηση της στάσης και της κίνησης του ασθενούς, το οίδημα, το εύρος κίνησης, την κατανομή και τη φύση του πόνου.

Για παράδειγμα, αισθάνοντας το πονεμένο σημείο, μπορείτε να προσδιορίσετε την παρουσία ρευματοειδών όζων κάτω από το δέρμα, τις αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία του δέρματος, τη θέση του πόνου και την κατάσταση της κάψουλας της άρθρωσης.

Αναλύει

Οι εργαστηριακές εξετάσεις αίματος και ούρων μπορούν να αποκαλύψουν μια σειρά από παράγοντες που υποδηλώνουν την παρουσία της νόσου. Κατά τη διεξαγωγή βιοχημικής εξέτασης αίματος, δίνεται προσοχή στην περιεκτικότητα σε C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και ρευματοειδή παράγοντα.

Μια αυξημένη τιμή ESR υποδηλώνει την παρουσία μιας φλεγμονώδους διαδικασίας. Ένα υψηλό επίπεδο ουρικού οξέος εκδηλώνεται σε αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις των αρθρώσεων.

Αποκλίσεις από τον κανόνα ανιχνεύονται στις εξετάσεις ούρων μόνο σε σοβαρές μορφές της νόσου.

Ακτινογραφία και μαγνητική τομογραφία

Οι ακτινογραφίες χρησιμοποιούνται συχνά για τον αποκλεισμό οστικής βλάβης που προκαλείται από τραυματισμούς και για την αξιολόγηση της κατάστασης της άρθρωσης σε εκφυλιστικές ασθένειες.. Σε τέτοιες περιπτώσεις προσδιορίζεται η συμμετρία της βλάβης της άρθρωσης, η παρουσία παραμόρφωσης και το μέγεθος του αρθρικού χώρου.

Εάν απαιτείται λεπτομερής ανάλυση των οστών και των μαλακών ιστών, γίνεται μαγνητική τομογραφία και αξονική τομογραφία.Αυτό επιτρέπει στον γιατρό να προσδιορίσει τις τσιμπημένες νευρικές ίνες, την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων και τον τύπο της βλάβης του χόνδρου και του οστικού ιστού.

Ο έντονος πόνος στις αρθρώσεις είναι ένας λόγος για να δείτε έναν γιατρό για εξέταση

Πότε πρέπει να δείτε γιατρό;

Πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό εάν:

 • μετά τον τραυματισμό, γίνεται αισθητός έντονος πόνος, η άρθρωση είναι πρησμένη και το περίγραμμά της έχει αλλάξει. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει εξάρθρωση ή κάταγμα. Σε αυτή την περίπτωση ένας ορθοπεδικός ή χειρουργός θα βοηθήσει.
 • Πόνος στην άρθρωση, με αυξημένη θερμοκρασία σώματος, εξάνθημα ή επιπεφυκίτιδα, στοματίτιδα.
 • ο έντονος πόνος δεν υποχωρεί μετά τη λήψη παυσίπονων.
 • Οι αρθρώσεις σας πονάνε για περισσότερο από μια εβδομάδα για άγνωστους σε εσάς λόγους.

Θεραπεία

Πώς αντιμετωπίζετε μια επώδυνη άρθρωση; Όποιος έχει τραυματιστεί ή υπέφερε από ασθένεια των αρθρώσεων έχει αντιμετωπίσει αυτήν την ερώτηση.

Η θεραπεία των αρθρώσεων εξαρτάται άμεσα από την αιτία της βλάβης τους.Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, χρησιμοποιούνται σύγχρονα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Σε συνδυασμό με αυτά, συνταγογραφούνται βιταμίνες και παράγοντες αποκατάστασης ιστών.Η φυσιοθεραπεία και οι μέθοδοι χειρωνακτικής θεραπείας επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης. Τα παρακάτω περιγράφουν πώς να απαλλαγείτε από τον πόνο στις αρθρώσεις και τον πυρετό.

φαρμακευτική αγωγή

Η φαρμακευτική θεραπεία εξαρτάται από την κλινική εικόνα και την κατάσταση του ασθενούς.

Για την ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής, χρησιμοποιούνται σύνθετα φάρμακα από την ομάδα των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ).Ανακουφίζουν τα συμπτώματα γρήγορα και αποτελεσματικά και έχουν επίδραση σε διάφορες κατευθύνσεις: πόνο, οίδημα και φλεγμονώδεις διεργασίες. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η υπερβολική κατανάλωσή τους οδηγεί σε δηλητηρίαση, βλάβη εσωτερικών οργάνων (ήπαρ, νεφρά, στομάχι) ή άλλες διαταραχές και ως εκ τούτου θα πρέπει να λαμβάνονται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

Προσοχή!Εάν δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη λήψης δισκίων, τα ίδια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη μορφή πηκτωμάτων και αλοιφών.

Για τη βελτίωση της παροχής αίματος, συνταγογραφούνται venotonics.Αποκαθιστούν την παροχή αίματος, βοηθούν στη μείωση του οιδήματος λόγω της λεμφικής παροχέτευσης, απομακρύνουν τις τοξίνες και βελτιώνουν τη διατροφή των ιστών.

Τα μυοχαλαρωτικά χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από έντονους μυϊκούς σπασμούς.Αυτό είναι απαραίτητο εάν η συμπίεση των νευρικών απολήξεων προκαλεί έντονη ένταση στους παρακείμενους μύες, η οποία περιορίζει την κινητικότητα της άρθρωσης και προκαλεί επίμονο οξύ πόνο.

Βιταμίνες και χονδροπροστατευτικά– αναπόσπαστο μέρος κάθε θεραπείας αρθρώσεων. Αποκαθιστούν τους ιστούς και εμποδίζουν την περαιτέρω καταστροφή τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν διαγνωστεί με εκφυλιστική ασθένεια, η ανάπτυξη της οποίας μπορεί να σταματήσει αλλά όχι να εξαλειφθεί τελείως. Τα σκευάσματα που περιέχουν γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη συμμετέχουν στην αναγέννηση του χόνδρου και του συνδετικού ιστού των αρθρώσεων και εμποδίζουν την καταστροφή τους.

Η λήψη βιταμινών βοηθά στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου ιστού των αρθρώσεων

Οι βιταμίνες με ασβέστιο βελτιώνουν την κατάσταση του οστικού ιστού, αυξάνουν την πυκνότητά του και αποτρέπουν την καταστροφή.

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του ασβεστίου στον οργανισμό, ρυθμίζει το μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου, συμμετέχει στο σχηματισμό του σκελετού των οστών και βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου στο έντερο.

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση του αναπαραγωγικού συστήματος και τη σύνθεση των ορμονών του φύλου. Εάν υπάρχει ανεπάρκεια, ο οστικός ιστός καταστρέφεται.

Ο χαλκός είναι σημαντικός για το σχηματισμό ελαστίνης και κολλαγόνου, που αποτελούν μέρος του συνδετικού ιστού της άρθρωσης.

Εάν εντοπιστεί λοίμωξη κατά τη διάγνωση, χορηγείται αντιβιοτική θεραπεία.Ο τύπος και η διάρκεια του μαθήματος εξαρτώνται από τη μορφή του παθογόνου.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, εάν τα ΜΣΑΦ δεν δίνουν θετικά αποτελέσματα, συνταγογραφούνται ορμονικά φάρμακα.Αυτά είναι αποτελεσματικά φάρμακα και χρησιμοποιούνται ως έσχατη λύση. Ανακουφίζουν γρήγορα τον έντονο πόνο και επαναφέρουν την κινητικότητα στις αρθρώσεις. Για το σκοπό αυτό, συνήθως χρησιμοποιούνται με τη μορφή ενέσεων και εγχέονται απευθείας στην άρθρωση.

Τα ανοσοκατασταλτικά είναι επίσης αποτελεσματικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε ακραίες περιπτώσεις. Συνταγογραφούνται για αυτοάνοσα νοσήματα και λαμβάνονται μόνο υπό ιατρική παρακολούθηση.

σπιτικές θεραπείες

Η παραδοσιακή ιατρική προσφέρει πολλές επιλογές για τη θεραπεία των αρθρώσεων. Πριν από τη χρήση, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να συζητήσετε εάν υπάρχουν αντενδείξεις ή κίνδυνοι αλλεργίας.

Η θεραπεία των αρθρώσεων με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως βοηθητική μέθοδος. Δεν πρέπει να το βάζετε πρώτο και να αμελείτε τις συστάσεις του γιατρού σας.

Λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις
 • Βάμμα φύλλων δάφνης.Ρίξτε 0, 5 λίτρο βραστό νερό σε 20 φύλλα δάφνης σε μια φιάλη θερμός και αφήστε το να βράσει για μια μέρα. Το αφέψημα μπορεί να ληφθεί σε μικρές γουλιές όλη την ημέρα, η διάρκεια της θεραπείας είναι 2 μήνες.
 • Κομπρέσα ζελατίνης.Ρίξτε ζελατίνη (1 φακελάκι - 15-50 g) στην ένωση και καλύψτε με ένα πανί ή γάζα εμποτισμένη σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τυλίξτε με αλουμινόχαρτο και ένα ζεστό, στεγνό πανί. Αφήστε τη κομπρέσα όλη τη νύχτα και επαναλάβετε για δύο εβδομάδες.
 • Κάλυμμα.Για το τύλιγμα, πάρτε φύλλα λάχανου, κολτσίδας ή κολλιτσίδας, δέστε τα στο σημείο της άρθρωσης και αφήστε τα όλη νύχτα, τυλιγμένα σε ζεστό επίδεσμο.
 • Βάμμα κάστανου.200 g άνθη καστανιάς χύνονται σε 1 λίτρο βότκας και αφήνονται να παρασκευαστούν για 2 εβδομάδες, ανακινώντας το μείγμα περιοδικά. Το βάμμα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να τρίψετε τις επώδυνες αρθρώσεις.
 • Τρίψτε σε λαρδί.Ένα μικρό κομμάτι λαρδί τρίβεται στο σημείο που πονάει με κυκλικές κινήσεις μέχρι να διαλυθεί τελείως.
 • Κομπρέσα μελιού-αλατιού.Ανακατεύουμε ίσα μέρη μέλι και ψιλό αλάτι, απλώνουμε στην άρθρωση, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τυλίγουμε ζεστό, αφήνουμε όλη τη νύχτα.

φυσικοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία πραγματοποιείται για:

 • Αποκατάσταση του μεταβολισμού στους ιστούς των αρθρώσεων.
 • βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και της λεμφικής παροχέτευσης.
 • Ανακούφιση από τον πόνο, το πρήξιμο και τη φλεγμονή.
 • βαθύτερη διείσδυση του φαρμάκου στους ιστούς (ηλεκτροφόρηση με φαρμακευτικές αλοιφές).
 • Ενεργοποίηση φυσικών διαδικασιών αναγέννησης.

Χρησιμοποιούνται μέθοδοι όπως φωνοφόρηση, ηλεκτροφόρηση, θεραπεία με μαγνητικό πεδίο, θεραπεία με λέιζερ, κρυοθεραπεία και θεραπεία κρουστικών κυμάτων.

Η φυσικοθεραπεία έχει μια σειρά από οφέλη. Είναι κατάλληλο για τους περισσότερους ασθενείς, δεν προκαλεί αλλεργίες και έχει ελάχιστες αντενδείξεις (οξεία φάση λοιμωδών νοσημάτων, βηματοδότες, νεοπλάσματα, επιληψία, εγκυμοσύνη).

Το μασάζ και η χειρωνακτική θεραπεία έχουν θετική επίδραση στην ελαστικότητα των μυών και των συνδέσμων των αρθρώσεων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία.

γυμναστική

Κατά την περίοδο αποκατάστασης πραγματοποιείται φυσικοθεραπεία (φυσιοθεραπεία) για την αποκατάσταση της κινητικότητας και την πρόληψη της στασιμότητας.Η συνταγή γίνεται από τον θεράποντα ιατρό, τον ορθοπεδικό ή τον ασκησιολόγο.

Είναι καλύτερο να εκτελείτε αρχικά τις ασκήσεις υπό την επίβλεψη ενός γιατρού που θα σας εξηγήσει πώς να εκτελείτε σωστά αυτή ή εκείνη την άσκηση και σε τι προορίζεται, πώς να αναπνέετε σωστά και τι να μην κάνετε. Στη συνέχεια, το μάθημα μπορεί να επαναληφθεί στο σπίτι.

Για τη διατήρηση υγιών αρθρώσεων, διάφορες μορφές ήπιας φυσικής κατάστασης και η επίσκεψη στην πισίνα είναι χρήσιμες.

Χειρουργική θεραπεία

Η χειρουργική θεραπεία πραγματοποιείται σε περιπτώσεις που οι συντηρητικές μέθοδοι θεραπείας έχουν εξαντληθεί και δεν δίνουν θετικό αποτέλεσμα.

Αρθροσκόπηση για τη διάγνωση και τη θεραπεία μιας κατεστραμμένης άρθρωσης

Η παρακέντηση της άρθρωσης χρησιμοποιείται για διάγνωση και θεραπεία.Μια λεπτή βελόνα εισάγεται στην κοιλότητα της άρθρωσης, με τη βοήθεια της οποίας αφαιρείται το παθολογικό υγρό ή χορηγείται φάρμακο.

Η αρθροσκόπηση προσφέρει ελάχιστη παρέμβαση.Όλοι οι χειρισμοί πραγματοποιούνται μέσω μικρών παρακεντήσεων χρησιμοποιώντας ειδικά ενδοσκοπικά όργανα.

Εκτελείται για την αφαίρεση νεκρού ιστού και πλαστικών συνδέσμων, την αντικατάσταση ελαττωμάτων του χόνδρου, την αφαίρεση σωμάτων χόνδρου και την αποκατάσταση της άρθρωσης στην παραμορφωτική οστεοαρθρίτιδα.

Πραγματοποιείται περιαρθρική οστεοτομία στα κάτω άκρα για την αποκατάσταση της στήριξης και τη βελτίωση της κινητικότητας.Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το οστό δίπλα στην προσβεβλημένη άρθρωση πριονίζεται και συντήκεται σε νέα γωνία. Αυτό ανακατανέμει το φορτίο, ανακουφίζει από τον πόνο και αποτρέπει την ανάπτυξη της παθολογικής διαδικασίας.

Η αντικατάσταση της ενδοπρόσθεσης χρησιμοποιείται για την πλήρη αντικατάσταση μιας άρθρωσης διατηρώντας παράλληλα την κινητικότητά της.

πρόληψη

Για να διατηρήσετε υγιείς αρθρώσεις ή να διατηρήσετε μακροχρόνια ύφεση, πρέπει να ακολουθήσετε απλές συστάσεις.

Εάν έχετε χρόνιες παθήσεις των αρθρώσεων, ακολουθήστε πρώτα αυστηρά τις συστάσεις του γιατρού σας και, εάν χρειάζεται, εξετάστε τον εαυτό σας τακτικά.

Για να παρέχετε θρεπτικά συστατικά τόσο στην ίδια την άρθρωση όσο και σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλάβετε μια ποικιλία τροφών στη διατροφή σας. Αυτά είναι φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ξηροί καρποί, ελάχιστα επεξεργασμένα δημητριακά (ρύζι, φαγόπυρο, κεχρί, μαργαριταρένιο κριθάρι), άπαχο φρέσκο κρέας, αυγά, θαλασσινά και φρέσκο ψάρι, πιάτα που περιέχουν ζελατίνη (άσπικ ή ασπίκι), ψωμί ολικής αλέσεως και ζυμαρικά σκληρού σίτου .

Ταυτόχρονα, αποφύγετε τα υπερβολικά αλατισμένα, τουρσί και καπνιστά, τα λιπαρά κρέατα και τα γλυκά. Για να μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα ισορροπημένο μενού και να αναπτύσσετε σωστές διατροφικές συνήθειες, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο.

Χρησιμοποιήστε σύμπλοκα βιταμινών και μετάλλων εάν είναι απαραίτητο.Η γλυκοζαμίνη, η χονδροϊτίνη, οι βιταμίνες Β και D, το ασβέστιο και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν θετική επίδραση στις αρθρώσεις.Για να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, πρέπει να ολοκληρωθούν σε μαθήματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να μάθετε πώς να λαμβάνετε καλύτερα τις βιταμίνες σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Εάν είστε υπέρβαροι, πρέπει να καταλάβετε ότι επιβαρύνει πολύ τις αρθρώσεις σας και προσπαθήστε να το μειώσετε.

Για να διατηρήσετε την κινητικότητά σας, πρέπει να ασκηθείτε και να συμμετέχετε σε προπονήσεις κατάλληλες για τις σωματικές σας ικανότητες.Για να διατηρηθεί η καλή φυσική κατάσταση, πρέπει να γίνονται τακτικά και να μην προκαλούν υπερκόπωση και ενόχληση. Υπάρχουν πολλοί τύποι προπόνησης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για προβληματικές αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη. Αυτά είναι τα Kinesis, Pilates, Yoga, TRX, αεροβική στο νερό και άλλες παραλλαγές.

Χρησιμοποιήστε ειδικό αθλητικό και ορθοπεδικό εξοπλισμό - αξεσουάρ για τα χέρια, τα πόδια και το σώμα που παρέχουν λειτουργίες απορρόφησης κραδασμών και προστασίας: επιγονατίδες, κορσέδες, μαξιλαράκια αγκώνων, αθλητικά ρούχα με εφέ συμπίεσης, ασπίδες και πολλά άλλα.

Αποφύγετε τη βαριά σωματική δραστηριότητα και το άγχος.

Δίπλωμα

Με τη σύγχρονη ανάπτυξη της ιατρικής, έχουμε αποκτήσει μεγάλες ευκαιρίες για ακριβή διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία πολλών ασθενειών. Οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας, οι εξελίξεις στη φαρμακολογία και τη χειρουργική καθιστούν δυνατή τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων μας, τη διατήρηση της κινητικότητας και τη διατήρηση υψηλής ποιότητας ζωής.